2012. július 16., hétfő

Evangelizációs Biblia hét - 2012

   Idén július 9 és 13 között került megrendezésre a vakációs Evangélizációs Biblia hét a falu fiataljai, gyerekei számára. Az immáron több, mint 7-8 évre éve rendszeresen megszervezett eseményen részt vehetnek, a falu óvodás gyerekei és iskolás diákjai. 

   A program minden nap tartalmazott játékos ének tanulást, bibliai történetek megismerését, esetenként eljátszását, aranymondás tanulását. A résztvevők nagyon jól érezték magukat, és mi sem bizonyítja ezt jobban mint, hogy átlagosan 50-en jártak kitartóan nap, mint nap. Majd vasárnap a gyülekezett előtt is egy rövid összeállításban bemutatták mindazt, amit tanultak. 

   Gratulációmat szeretném kifejezni mindazon fiataljainknak, akik részt vettek az elmúlt heti evangelizációs héten, elhozták tudásukat, és bemutatták nekünk a templomban. Nagyon felemelő érzés volt nézni, amint kicsi és nagy együtt énekel, és boldogsággal tölti el az embert, hogy a legkisebb résztvevő talán még óvodás sincs. Nem számít, hogy nem tudta az énekeket, de ott volt, és ritmusra billeget a többiekkel. Ez csodálatos dolog. :) Nagyon szép volt a gitár, és szintetizátor kíséret, amely hangszereket szintén a fiatalok szólaltattak meg. 

   Jézus mondja: Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa. És bizony van amit tanulnunk tőlük mi, akik felnőttként már nehezebben látjuk meg az élet csodálatos mivoltát. Pedig a csoda ott van minden mosolyban, minden gyermeki kacagásban. 

   Külön köszönetet szeretnék mondani hitbeli nevelőinknek, akik foglalkoztak fiataljainkkal, kívánom, hogy az Úr még számos éven át segítse őket, hogy Isten szeretetére tudják tanítani, nevelni a gyerekeket, és nemcsak őket hanem mindnyájunkat.









Fotók: Timár Erika, ref.lp. , Alsósófalva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése